TKM Diagnos

Traditionell Kinesisk Medicin (TKM) är en bra medicinsk kunskap från över 4000 år av observation, undersökning och klinisk erfarenhet. TKM har utvecklats som en empirisk vetenskap och dess teorier och behandlingar har varit flera gånger i bruk och förfinats under denna långa tidDe grundläggande principerna för TKM

Yin och Yang

Yin och Yang är en viktig och grundläggande begrepp i TKM. TKM ser kroppen i form av Yin och Yang aspekter. det hälsosamt tillstånd kännetecknas av en dynamisk balans mellan Yin och Yang aspekter av kroppen och, underförstått, är en ohälsosam tillstånd som kännetecknas av en viss obalans mellan Yin och Yang i kroppen.

Fem Elementen

De fem elementen uppstod från observation av de olika grupperna av dynamiska processer, funktioner och egenskaper i naturen: vatten, eld, trä, metall och jord.

Zang Fu Systemet

Termen Zang Fu är ett samlingsnamn för de olika Yin och Yang organ som identifierats i TKM. En Yin orgel kallas Zang och Yang organ kallas en Fu. Varje organ anses ha sina egna funktioner, men dessa funktioner har en betydligt större räckvidd än det rent fysiologiska funktioner som beskrivs i västerländsk medicin.

Orsaken till Disharmoni

TKM delar orsaken till disharmoni i tre huvudområden: Interna orsaker, yttre orsaker och diverse orsaker.Diaginosis

I TKM, är den diagnostiska processen beaktas i fyra aspekter - kända som de fyra prov.

Titta

Hy, ögon, tunga, naglar, hår, gångstil och kroppsbyggnad.

Hörsel och Lukt

Ljudet av röst och andetag, luktande andedräkt, hud.

Frågande

Ström klagar, sjukdomshistoria, familj sjukdomshistoria, mönster av sömn, aptit, matsmältning, avföring, urin, svett, smärta, känslomässiga funktioner, livsstil funktioner och gynekologiska funktioner.

Palpation

Palpation av kroppen för att upptäcka kroppstemperatur, kroppsfukt, smärta, och ta av pulsen.Behandlingar

Akupunktur

Akupunktur är en form av behandling i TKM. Akupunktur är insättningen av olika nålar i punkter på kroppen. Dessa punkter är belägna och gå samman i "channels" or "meridianer", längs vilken Qi flyter. Den punkt som används i behandling är noga utvalda av TKM utövare för att skingra eventuella blockeringar och föra patientens i balans.

Moxibustion

Moxibustion är en process där en torkad ört bränns, antingen direkt på huden eller indirekt över huden över speciella akupunkturpunkter för att värma qi och blod i kanalerna. Akupunktur används oftast när det finns ett krav att utvisa kyla och fukt från kroppen.

Örter

Örtmedicin i TKM beskriver formler som är gjorda av rötter, stjälkar, bark, blad, frön eller blommor i många växter, liksom vissa mineral-och djurdelar. Örter är oftast decocted till en soppa. Några kommer i färdiglagad piller eller pulver, som kallas "patent" naturläkemedel. De växtbaserade läkemedel är vanligen i form av ett "recept" kallas ett recept. För att göra upp ett recept, TKM utövare försiktigt smälter samman ett antal örter med specifika funktioner.

Massage

"Tuina" är kinesisk terapeutisk massage. Ordet "TuiNa" betyder faktiskt "push grab". Några av de vanliga tekniker är rullande, skjuta, gripa, knådning, gnidning, nafsa, vibrerande, choping, roterande, nypa och trycka. Dessa tekniker används för sig eller kombineras, och tillämpas på specifika akupunkturpunkter, längs en kanal eller meriian, eller ett helt område av kroppen.